keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Facebook

Rólunk mondták

Bevezetésre került hazánkban, hogy érettségi előtt 50 óra közfeladatot kell végezniük a diákoknak. Ennek keretében folyamatosan érkeznek hozzánk középiskolai diákok, akik az idősek gondozásába, ellátásába kapnak így betekintést és lehetőségük van magukat segítőként kipróbálni. Az ő beszámolójukból néhányat szívesen megosztunk. Ezen kívül lakóink hozzátartozóitól is kapunk visszajelzéseket.

 

 

 

Kedves Gondozók!

Feleségem és én azért írjuk önöknek ezt a levelet, mert szeretnénk kifejezni az értékelésünket a munkájuk iránt, amit a covid19 idején is tesznek.

Nagy áldozat ez az önök részéről, hiszen a veszély ellenére is önfeláldozóan és készséggel segítenek az idős személyeknek, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek. Példaértékű az odaadásuk, a figyelmességük, a segíteni akarásuk és az, hogy a járvány okozta félelmek ellenére sem hagynak fel a munkájukkal. Őszinte dícséretet érdemelnek!

Szeretnénk sok erőt, kitartást kívánni a munkájukhoz!

A hivatalos honlapjukon olvastuk, hogy sok idős a vallásuk gyakorlásából merít erőt, ezért számukra szeretnénk egy örömteli gondolatot megosztani a bibliából. Bízunk benne, hogy kinyomtatják és felolvassák nekik!

Ez a gondolat a következő:

Segíthet nekem a Biblia, ha krónikus betegségben szenvedek?

A Biblia válasza:

Igen, Isten törődik a betegekkel. Az egyik hűséges szolgájával kapcsolatban ezt írja a Biblia: „Jehova megerősíti őt betegágyán” (Zsoltárok 41:3). Ha valaki krónikus betegségben szenved, a következő három tanács segíthet neki:

Imádkozz Istenhez, hogy adjon erőt kitartanod. „Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak”, segíthet, hogy ne temessen maga alá az aggodalom (Filippi 4:6, 7).

Légy derűlátó. A Biblia a következőket írja: „A vidámság jó orvosság, az állandó szomorúság azonban lassan megöli az embert” (Példabeszédek 17:22, Good News Translation). Őrizd meg a humorérzékedet, hiszen ez enyhítheti a szomorúságodat, és az egészségednek is jót tesz.

Ápold a reménységedet. A szilárd reménység segíthet megőrizni az örömödet még akkor is, ha krónikus betegségben szenvedsz (Róma 12:12). A Biblia egy olyan időről jövendöl, amikor „egyetlen lakos sem mondja majd: »Beteg vagyok«” (Ézsaiás 33:24). Isten meg fogja szüntetni azokat a krónikus betegségeket is, melyekkel szemben még a modern orvostudomány is tehetetlen. Például a Biblia azt ígéri, hogy Isten a visszájára fogja fordítani az öregedési folyamatot: „Legyen üdébb a teste, mint ifjúkorában; térjen vissza fiatalos erejének napjaihoz” (Jób 33:25).

Ui.: A fenti információ a jw.org weboldalról származik.

Tisztelettel: Rátonyi Pál és Rátonyi Anita

 

 

Kedves Molnár Mónika!

Nagyon köszönöm a kedvességét és a segítőkészségét!

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy milyen sokat jelentett nekünk az Ön hozzáállása és segíteni akarása!

Minden jót kívánunk Önnek!

Tisztelettel és hálával
 

Kutai Mihály