keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Facebook

Adomány

„Jöjjön bármi is, annak, aki Jézus Szívében bízik, nem kell csüggednie, mert ügye a végtelen erő, a végtelen tudás és a végtelen szeretet kezében van.”

P. Bíró Ferenc SJ

Kedves Olvasó!

1 százalékos nyilatkozat letöltése (PDF)

 

Adományokat szívesen fogadunk az alábbi számlaszámra:

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

OTP Bank: 11742331-20090553

Közlemény rovatba: Adomány

 

Egyik Munkatársam, aki nap mint nap találkozik Lakóink hozzátartozóival, hallja a megnyilvánulásaikat, érzékeli az Otthon anyagi helyzetét is, a következő levelet fogalmazta meg:

Alulírott Csokonay Anna Gabriella a Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona szociális asszisztense szeretném az Ön segítségét is kérni intézményünk működésének támogatásában.

Fenntartónk, a Jézus Szíve Társasága egy szent ignáci lelkiségű katolikus, női apostoli élet társasága.
A rendet 1921-ben alapította Bíró Ferenc jezsuita atya.

Az épületet 1938-ban – lelkigyakorlatos háznak - építtette a Jézus Szíve Népleányai Társasága. 1950-ben – a szétszóratás után - állami tulajdonba került. Az épületben 1989-ben szociális otthont hoztak létre, amelyet - funkció megtartási kötelezettséggel - a Pest megyei Önkormányzat 1993-ban visszaadta a Társaságnak, így 1993. július 1-től a Jézus Szíve Társasága a fenntartó.
2013. július 1-én ünnepeltük a Társasággal, és lakóinkkal közösen az épület felszentelésének 75., és az Otthon átvételének 20. évfordulóját.

 

...

Ne higgyék, hogy szépítek, amikor sok lakónk hozzátartozójának szavait idézem: „ha megöregszem, én is ide szeretnék jönni”. Talán ennél nagyobb elismerést nem is kívánhatunk az Otthonban nyújtott ellátásért cserébe.

Habár rengeteg ötletünk van, hogyan tehetnénk színvonalasabbá lakóink ellátást, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hozzánk is begyűrűzött pénzügyi nehézségeket. Néhány éve az Otthon anyagi gondokkal küzd. Csak a Fenntartónk jelentős támogatásával tudunk működni. A felújítások költségeinek legnagyobb részét is a Fenntartónk fizette.

Több hozzátartozó mondta, hogy meg vannak elégedve idős rokonuk ellátásával, de a gondozási díj kifizetése nehézséget okoz a családnak.

Ehhez a munkához szeretnénk a támogatásukat kérni. Hozzájárulásukkal sokat tudnának segíteni lakóink ellátásában, az Otthon működtetésében. Adományaikat Lakóink nevében előre is köszönjük!

Csokonay Anna Gabriella
szociális asszisztens