keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Facebook

Magunkról

 


„A Jézus Szíve Népleányai Társaságának célja: hogy életük feláldozásával és vezekléssel engeszteljék Jézus Szívét az egész világ bűneiért, főleg Magyarországért.”

P. Bíró Ferenc SJ

 

   

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

2119 Pécel, Pesti út 2.

A Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona fenntartója a Jézus Szíve Társasága.

A Jézus Szíve Népleányai Társasága 1927-ben kezdte meg működését Pécelen. 1938-ban szentelték fel a Lelkigyakorlatos házat, mely 1950-ben állami tulajdonba került. 1989-ben szociális otthont hoztak létre az épületben. A Társaság 1993. július 1-én kapta vissza az épületet, azzal a feltétellel, hogy a szociális otthont tovább működteti. 2013-ban 75 és 20 éves jubileumot ünnepeltünk.

Az épületen - korára való tekintettel – sok felújítást kellet megvalósítani.

Az intézményünk - 65 munkatársunk - 90 lakó ellátásáról gondoskodik. Lakókat az ország egész területéről tudunk fogadni.
Igyekszünk lakóinkat együttérzéssel, a legjobb szakmai tudásunk szerint ápolni, gondozni. Ezért szereztük meg az ÁNTSZ-től a szakápolási engedélyt is. Azon vagyunk, hogy minél több szakképzett munkatársunk legyen, ezzel is emelve az ellátás színvonalát.

Lakóink ellátásában részt vesz a háziorvos, a reumatológus szakorvos, aki az Otthonunkban működő ingyenes fizikoterápiás ellátás szakmaiságát is figyelemmel kíséri. Havonta pszichiáter is segít lakóink lelki egyensúlyának fenntartásában.

Az Otthon épülete közel van a BKV buszmegállóhoz (169 E).

Az Otthonhoz nagy őspark és zöld terület tartozik, amelyeket lakóink és hozzátartozóik szívesen használnak.

Az Otthonban több felekezethez tartozó lakó él. A nővérek, a mentálhigiénés csoport tagjai és az Egyházközség önkéntesei igyekeznek minden lakó számára lehetővé tenni vallásuk gyakorlását, nem csak az intézményen belül, hanem a városban is.
Otthonunkban szívesen fogadunk önkénteseket, akik minden munkaterületen segítségünkre vannak.

Feladatunknak tartjuk, hogy – amennyire tudjuk – lakóinkat felkészítsük az Úrral való végső találkozásra. Tudjuk, hogy az idős ember figyelme egyre inkább a Transzcendensre irányul, ebben a magasztos időszakban is igyekszünk segítséggel állni lakóink mellet.

Arra törekszünk, hogy Isten segítségével végzett munkánk által az Ő nagyobb dicsősége valósuljon meg.

Minden munkatársunk azzal a szándékkal igyekszik munkáját végezni, hogy azt az ellátást nyújtsuk, amelyet - adott esetben - hozzátartozóinknak is szeretnénk biztosítani. A legelesettebb lakónk számára is törekszünk méltóságot nyújtani.

Letölthető házirend: