keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Metodista adventi imaóra – JSZTIO
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

Metodista adventi imaóra – JSZTIO

2023.12.18.

Iványi Zoltán lelkész úr tartott ma adventi imaórát, kedves felesége Marika is vele tartott, hogy együtt készülhessünk Karácsonyra.

Először egy finn népi dallamra írt adventi éneket tanultunk a Lelkész úrtól: „Jöjj, Királyom, Jézusom. Szívem, íme, megnyitom…” A tanulás miatt többször elismételtük ezt a mondatot, így a  tartalma tudott mélyülni, és valóban nyitogattuk a szívünket a közelgő ünnepre.

Az Úrjövet – Advent a várakozás ideje, várjuk Istent, fölismerjük bűneinket és ezektől kérünk szabadulást.

Malakiás az utolsó ószövetségi próféta, utána 400 évig nem szólt az Isten, csend volt, feszült várakozás. Nem volt jelenés, isteni üzenet, az emberek nem értették, miért hallgat Isten. Az evangéliumok újra közvetítik, hogy Isten szereti az embert.

Jézus azért született, hogy érettünk meghaljon, hogy a 400 évig tartó csendet megtörje. A zsidók azt várják Jézustól, hogy a rómaiakat legyőzze, e helyett a bűn felett aratott győzelmet és az örök életre készít fel bennünket. Az írástudók nem ismerték fel Jézust, És mi? Nézzünk magukba! Kicsoda nekünk Jézus Krisztus? Nézzünk a szívünkbe! Nézzük meg, hogy mi hiányzik belőlünk, hogy teljes szívvel kövessük Jézust!

Zárásként egy Bach által írott dallamra Paul Gerhardt szövegét énekeltük, aki az evangélikus egyházi ének legnagyobb költője volt.