keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Maróti Margit SJC testvérünk 103. születésnapja
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

Maróti Margit SJC testvérünk 103. születésnapja

2024.04.08.

Margit testvér április 8.-án, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján ünnepli születésnapját. Egyidős a Jézus Szíve Társaságával, ahová az Úr meghívta Őt. 1921-ben alakult meg a Jézus Szíve Társasága, és ebben az évben született Margit testvér is.

Az ünnepi szentmisét Benke István atya mutatta be. A szentmisében sokan ünnepeltünk együtt, lakóink, munkatársaink, a Jézus Szíve Társasága tagjai, Pécel város Önkormányzata részéről Horváth Tibor polgármester úr, Sarlós Imre alpolgármester úr és Mikes Dóra. Eljöttek a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói is.

István atya a prédikációjában kedves szavakkal beszélt Margit testvér életéről, hivatásáról, istenkapcsolatáról, a Társaságban végzett munkájáról. Említette, hogy a mindennapokban, bár Margit testvér 103 éves, még is van ereje ahhoz, hogy mindenkihez szóljon egy kedves szót.

A szentmise után a Jézus Szíve Társasága részéről Halmi Krisztina SJC testvér köszöntötte az Ünnepeltet, és egy életfát ábrázoló képpel ajándékozta meg, jelképezvén, hogy Margit testvér és a Jézus Szíve Társasága egyidős, és Margit testvér még személyesen ismerte Alapító Atyánkat. Ezután Horváth Tibor polgármester úr adta át az emléklapot, a tortát és gyönyörű virágot, majd Sarlós Imre alpolgármester szeretetteljes szavakkal felidézte Margit testvér életútját, lelkületét pedig példaként állította elénk.

Ezután a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói dalcsokorral, verssel és színes virágcsokorral ajándékozták meg Margit testvért.

Az ünneplés az Ottbonban élő és vendégségbe érkező testvérekkel elfogyasztott közös ebéddel, kedves beszélgetéssel fejeződött be.

 

A szentmise után Margit testvér barátságos szavakkal köszönte meg az Önkormányzat részéről elhangzott köszöntéseket, valamint az Iskolások csengő hangú énekét, és megígérte, hogy imádkozik minden jelenlévőért. Ebéd után is kifejezte, hogy nagyon jól esnek neki a szeretetteljes köszöntések, elmondta, hogy ilyen sok ajándékot, ilyen sok szeretetet még egyik születésnapján sem kapott, nagyon jól érezte magát, és megtelt a szíve szeretettel.