keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

Március 19. Szent József ünnepe - JSZTIO

2018.03.22.

Az ebédlőben emlékeztünk meg Szent Józsefről. A Jézus Szíve Társaságát alapító jezsuita atya, P. Bíró Ferenc útmutatatása alapján Szent József tisztelete kiemelkedően fontos a Társaság tagjai számára. A P. Bírótól kapott karizmánkban fontos szerepet töltött be a gyakorlatias lelkület, Szent József ebben mutat számunkra életpéldát. „Tiszteljék Szent Józsefet, mint családjukról gondoskodó Atyát és mint a munkások példaképét. A Társaság tagjai kövessék erényeit, és vállalkozásaikban kérjék pártfogását.” Ezeket a szép gondolatokat Kelemen Irma testvér osztotta meg az Otthon lakóival. A testvérek (Dudás Rozália testvér visszaemlékezése alapján) a 2008.-ban 105 éves korában elhunyt Frühauf Erzsébet testvérünk kedvenc énekével örvendeztették meg a hallgatóságot: „Nagy Szent József, Dávid sarja A Szent Szűznek támasza Mintha volnál Jézus Atyja Így szólított Mária! Téged a Szent Családnak Isten adott gyámolul, Minket is végy pártfogásba Gyengeségünk rád szorul.

 

Mikor láttad méhében fogant tiszta szűz arád,

Mert a titkot nem ismerted,

Kínzó kétség szála rád.

Ám, de lelked felvidítja az angyalnak egy szava,

Minket is végy pártfogásba, hogyha kétség kínozna!

 

A mai ünnep különösen is jelentős, mivel 80 éve, 1937-ben Szent József ünnepén tették le az Otthon épületének alapkövét, mely akkor lelkigyakorlatos háznak épült, és így működött 1950-ig.

Ezt a szép megemlékezést a Pápai himnusszal zártuk, mert ezen a napon történt Ferenc Pápa beiktatása is.

A megemlékezést ünnepi ebéd követte.

 

 

 

Hírek

Szolgálom Istent és embertársaimat

A Jézus Szíve Társasága a feltámadás és az örök élet hitében búcsúzik Megyes Erzsébet SJC testvértől, akit 2023. október 29-én, életének 86., hivatásának 68. évében hazahívott a Mennyei Atya.

2023.11.09.