keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Majális – JSZTIO
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

Majális – JSZTIO

2024.05.03.

Április utolsó napján délután majálist szerveztünk lakóink számára. A pompás időben az udvaron tartottuk a mulatságot. Hogy felidézzük a régmúlt idők majálisait, munkatársaink színes szalagokkal, lufikkal díszítették fel a fákat. Ezzel a rendezvénnyel újra birtokba vették lakóink a mosoda és a konyha közötti területet, ahol a napokban fejeződött be a burkolat cseréje.

Munkatársaink és lakóink most köszöntötték Nagyné Valika vezető ápoló helyettest, mivel holnaptól már nyugdíjas lesz. Marton Ildikó intézményvezető és Molnár Mónika vezető ápoló megköszönték a munkáját. Valika 22 éve dolgozik Otthonunkban, 10 évig dolgoztak együtt Mónikával. Lelkiismeretesen figyelt lakóink állapotára, nem csak a munkájával, hanem sok éves tapasztalatával is segítette őket a gyógyulásban. A hozzátartozókkal is jó kapcsolatot ápolt, életük nehéz helyzeteiben lelki segítséget is nyújtott. Munkája során számíthattunk remek szervező készségére. Kreativitását, ötletgazdagságát is megmutatta, azon dolgozott, hogy szebbé tegye a lakók környezetét, színesebbé az ünnepségeket.

A délután további részében Maderspach Zoltán zenéje és szívből jövő éneke ragadta magával lakóink figyelmét. Akinek egészsége engedte, táncra is perdült. Vendégeink, a XVII. kerületi Holdsugár Idősek Klubja tagjai szintén jól érezték magukat. Lakóink és vendégeink ismerősként üdvözölték egymást, mivel a Klubtagok rendszeresen meglátogatnak minket, így sokszor együtt ünnepelhetünk. A sör, a virsli, a finom limonádé mellé az általuk hozott pogácsát, aprósüteményt fogyasztottuk.

Erre az alkalomra munkatársaink Vermuth Adalbert lakónk képeiből kiállítást készítettek, melyet sokan megcsodáltak.

A friss levegő, a napsütés, a jó társaság sok lakót vonzott, mindenki jól érezte magát ezen a szép délutánon.