keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
János bácsi 90 – JSZTIO
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

János bácsi 90 – JSZTIO

2024.02.15.

Dropka János bácsi 1934.02.12-én született Herencsényben. János bácsi a palóc kultúra képviselője és a természet nagy rajongója, 90. születésnapját ünnepelte. Ez alkalomból Pécel Város Önkormányzata részéről Sarlós Imre alpolgármester úr köszöntötte munkatársaink,  lakótársai két gyermeke körében.

 

Kedves lakónk Nógrád megyében, a palóc vidéken, Herencsényben látta meg a napvilágot. Gyermekkora tele volt a természet varázsával és a palóc kultúra gazdagságával. Sok időt töltött az erdő gondozásával, felfedezésével, ahol a gombászás és a természetjárás szeretete mély gyökereket vert a szívében.

Herencsényben nem csak szeretik, hanem tisztelet is övezi. A helyi közösség számára János bácsi történeteivel és tetteivel értékes példakép, egy olyan ember, aki megtestesíti a falu értékeit és hagyományait.

Keresztény katolikus hitében gyökerezik, és hosszú éveken keresztül aktív tagja volt a helyi egyházközösségnek. Munkássága és vezetői szerepe nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy a falu közössége megerősödjön és egységben maradjon.
János bácsi számára a család mindig elsődleges fontossággal bírt. Az öröm és büszkeség forrása, hogy három gyermekkel, hat unokával és két dédunokával gazdagodott meg az élete során.
A családi egység és kötődés erős és kedves légkörben fejlődött ki, amelyben megannyi emlékezetes pillanat született. Bár a távolságok időnként kihívásokat hoznak a kapcsolatok életébe, János bácsi szívéhez mindannyian közel állnak.
Feleségével, Hevér Ilonával való együttélés 61 boldog évig tartott. Annak ellenére, hogy az idő elszakította tőle kedves élete társát, az emlék és az együtt megélt boldogság örökké él tovább, mélyen meghatározva mindannyiuk szívét és életét.

János bácsi élete utóbbi időszakában a péceli Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonában talált otthonra. Az életből merített tapasztalataival, bölcsességével élményeivel színesíti az otthon mindennapjait.

Az idősek otthonában kedves és tiszteletteljes személyisége miatt mindenki csak "János bácsi" néven szólítja. A közösség egyik meghatározó alakja, aki szeretetteljes csevegéseivel napfényt varázsol az otthon mindennapjaiba.

Isten éltesse János bácsit erőben, egészségben, jókedvben még sokáig köztünk!