keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Imahét a Krisztushívők egységéért – JSZTIO
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

Imahét a Krisztushívők egységéért – JSZTIO

2023.01.24.

 

Pénteken az Ökumenikus imahét keretében római katolikus imaórát tartott Berta László plébános úr.

Nagy örömmel láttuk, hogy mennyi vendégünk érkezett, sokan jöttek be az Otthonba a városból. A kápolna a kibővítése óta most először tűnt megint szűknek.

Berta László atya a napi evangélium alapján arról beszélt, hogy az istenszeretet és az emberszeretetet nem lehet szétválasztani.

2020-tól folyamatosan nehéz időszakot éltünk meg, nehéz volt a Covid járvány elszenvedése, a vele kapcsolatos intézkedések, a járvány következményei. A társadalmi és környezeti következmények hatással vannak ránk. Évtizedek kellenek a helyreállításhoz, az  egyéni és kollektív szenvedés gyógyulásához.

A járvány átvészelése során tanúi lehettünk, hogy mennyi erő rejlik a szolidaritásban. Ez jó példa arra, hogy mekkora erő nyilvánul meg az egymás iránti szolidaritásból született tettekben.

Egyek vagyunk – ha az  együttérzés vezérel bennünket, nem az számít, hogy  melyik  felekezethez tartozunk. Szeretjük a másik embert. Törődünk a másik emberrel.

 

László atya kihangsúlyozta, hogy a szociális otthonban helye van az egymás iránti odafordulásnak. Elengedhetetlen a  jó szó, a mosoly, az ima a másik emberért. A segítő szeretet elfogadásának  helye – masszív módon .  A szeretet kölcsönös megnyilvánulása befogadást kíván mindenkitől – könnyebb adni. A segítséget elfogadni kihívást jelent. Alázattal fogadjuk el a szeretetet!

 

Kedves vendégünk, Ági mára is választott egy Páskulyné Kovács Erzsébet által írott verset, amelyben a papok,  lelkészek közösségükért hozott áldozatát köszönte meg – ez a vers az Ökumenikus imahét záró imaóráján igazán aktuális volt.

 

A Coelestis Regina  Énekkar  karnagya, Kiss Zsuzsanna megosztotta azt a  személyes, mély, az életét meghatározó élményét, amely arról tanúskodik, hogy az ökumené jelen van és összekapcsolódik   a látható és a láthatatlan egyházban is.

 

Fóti Emőke munkatársunk szívügyének tekintve,  sok-sok éve szervezi az ökumenikus imahetet. Ezért mindannyian köszönettel tartozunk Neki.

Az imaóra nagyon gyorsan elrepült, mivel mély gondolatokat tartalmazott, és együtt figyeltünk Isten László atya által hozzánk intézet gondolataira. Minden kedves lakónknak és vendégünknek meghatározó lelki élményt jelentett ez az alkalom.

 

 

 

 

 

 

Hírek

Szolgálom Istent és embertársaimat

A Jézus Szíve Társasága a feltámadás és az örök élet hitében búcsúzik Megyes Erzsébet SJC testvértől, akit 2023. október 29-én, életének 86., hivatásának 68. évében hazahívott a Mennyei Atya.

2023.11.09.