2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,

A Jézus Szíve Társasága hírei

2023.01.19.

Imahét a Krisztushívők egységéért – JSZTIO

Imahét a Krisztushívők egységéért – JSZTIO

 

Szerdán az Ökumenikus imahét alkalmával  baptista imaórát tartott Otthonunkban  Uzonyi Barnabás lelkipásztor.

Örült annak, hogy a Városból és az Otthonból is szép számmal vagyunk jelen, és ahogy már az előző években is, most is együtt száll imánk az Úr színe elé.

Sodró lendületű tanításával nekünk is energiát adott az Úr buzgóbb követésére. Saját életéből hozott példáival, tapasztalatainak megosztásával az őszinte, szívből jövő szeretet szépségét állította elénk, és megmutatta mennyire különbözik ez a képmutatástól. Egy tapasztalatát is megosztott arról, hogy egy nehéz, de szép találkozásban igazán csak az volt fontos, hogy a jelenlévők közül  mindannyian szeretik Jézust, és abban a fájdalmas élethelyzetben minden más eltörpült, viszont Jézus ismerete, Jézus szeretete erőt adott és összekovácsolta az embereket.

Beszélt arról, hogy Istent nem a látszat, nem a színlelés, nem a külső érdekli, hanem a szív. Isten nem a látszatot keresi, hanem az őszinte szívet. Számára az Özvegy asszony két fillérje sokkal többet ér, mint az illendőség kedvéért perselybe dobott adományok. Isten azt nézi, ami a szívben van.

 

Ezt követően munkatársaink olyan olvasmányélményeikkel ajándékozták meg a jelenlévőket, amelyekből mindannyian sokat meríthettünk, és az üzenetét magunkkal vihettük.

Egyik kedves vendégünk egy verset hozott Páskulyné Kovács Erzsébet tollából. Gyönyörűen szavalta el, mesterien hangzott a szótagok ritmusa, a sorok mondanivalója mindenkinek elért a szívéig.

Végezetül egyik kedves munkatársunk az Ökumenikus imahét gondolatiságához szorosan kapcsolódva a hátrányos megkülönböztetésről beszélt. Megosztotta velünk, hogy mennyi nehézséget, szenvedést okozott neki a származása miatti hátrányos megkülönböztetés, de beszélt arról is, hogy az Isten jósága segített ezeknek a terheknek a hordozásában, és begyógyította a sebeit.

 

Az imaóra végén Uzonyi Barnabás baptista lelkipásztor személyesen is elköszönt  lakóinktól és a vendégektől.