keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
IMAHÉT a Krisztus-hívők egységéért – JSZTIO
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

IMAHÉT a Krisztus-hívők egységéért – JSZTIO

2023.01.17.

 

Hétfőn az Ökumenikus imahét keretében Evangélikus imaórát tartott Baranka György lelkész úr.

A városból érkező hívek, lakóink, munkatársaink megtöltötték a kápolnát. Fóti Emőke munkatársunk a Minnesotai Egyházak Tanácsa által összeállított anyagot mutatta be, beszélt az imahét Ézsaiás prófétától származó mottójáról: „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra”.  Emőke munkatársunk és Baranka György lelkész úr is beszélt az idei ökumenikus imahét két jelképéről, a vízről és a kőről. „Az istentiszteleten két szimbólum jelenik meg: az új életbe kereszteltetésünket jelképező víz és a személyes életünk és az őseink történetét jelképező kő.”

 A Lelkész úr által tartott imaórán igazán élt az ökumené, olyan imákat, énekeket választott, amelyeket a különböző felekezetekhez tartozó hívek egyaránt jól ismerhetnek. Ez sokat segített abban, hogy mindenki igaz szívvel, nyitottan tudjon jelen lenni.

Végezetül három munkatársunk tett tanúságot arról, hogy milyen megtapasztalásaik voltak a hátrányos megkülönböztetés terén. Ezeket az őszinte és mély megosztásokat lakóink szeretettel és nagyrabecsüléssel hallgatták, és hálájukat is kifejezték. 

Az egész imaóra  áhítatos légkörben zajlott, minden jelenlévőhöz eljutott az irgalmas Istenről szóló üzenete, és az, hogy bár bűnösök vagyunk, a Mennyei Atya mindannyiunkat hazavár. Lakóink örültek, hogy az imaóra végén köszönetüket személyesen is kifejezhették Baranka György lelkész úrnak.

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

Szolgálom Istent és embertársaimat

A Jézus Szíve Társasága a feltámadás és az örök élet hitében búcsúzik Megyes Erzsébet SJC testvértől, akit 2023. október 29-én, életének 86., hivatásának 68. évében hazahívott a Mennyei Atya.

2023.11.09.