keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

Fertőtlenített a Katonaság – JSZTIO

2020.05.11.

Május 8-án zajlott Otthonunkban az ország minden szociális otthonára vonatkozó fertőtlenítés.

Ez a mozgalmas nap sok előkészületet igényelt.  Az Otthon minden dolgozója kivette belőle a részét, a nővérek, a mentálhigiénés csoport tagjai, a takarítók, a karbantartók, a konyhások, mosodások, portások és az irodában dolgozó munkatársak is.

Mivel a fertőtlenítés alatt áramtalanítani kellett a teljes területet, ezért még gondosabban meg kellett terveznünk sok lépést. Közben pedig izgulhattunk, hogy jó idő legyen, mivel minden lakónkat kivittünk az udvarra, hogy az Otthonban mindenütt megtörténhessen a fertőtlenítés.  A Katonaság jóvoltából két sátrat is kaptunk, ami biztonságot nyújtott elesettebb lakóink számára.

Péntek reggel szép időre ébredtünk, szerencsére kellemesebb volt az időjárás, mint az előző napokban.

Lakóink korábban reggeliztek, hogy 9 órára mindenki lejöhessen az udvarra, vagy kerekesszékben munkatársaink ki tudják hozni.  Ez nagy munka volt, még a szabadnapos nővérek és irodai dolgozók közül is többen bejöttek, hogy lakóink és a többi munkatárs számára is megkönnyítsék ezt a munkaigényes napot. 9 órakor elkezdődött a fertőtlenítés, lakóink számára pedig a majális, - zenével – tánccal - énekléssel – üdítővel – péksüteményekkel - amit azért szerveztek munkatársaink, hogy még kellemesebb, élményekben gazdagabb legyen a jó levegőn, szabadban eltöltött három óra.

Mikor vége lett a fertőtlenítésnek, már a szobájukban várta lakóinkat a finom paprikás krumpli friss kenyérrel, savanyúsággal, gyümölcslével.

Köszönjük a katonák lelkiismeretes, szorgalmas munkáját, és köszönjük munkatársaink egész napos, fáradtságot nem ismerő, derűs hangulatú munkavégzését.

 

 

 

 

 

 

Hírek

Szolgálom Istent és embertársaimat

A Jézus Szíve Társasága a feltámadás és az örök élet hitében búcsúzik Megyes Erzsébet SJC testvértől, akit 2023. október 29-én, életének 86., hivatásának 68. évében hazahívott a Mennyei Atya.

2023.11.09.