keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Adventista imaóra – JSZTIO
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

Adventista imaóra – JSZTIO

2023.12.21.

Az ökumenikus adventi előkészületünket az adventista imaóra zárta, melyet Toró Éva teológus munkatársunk tartott.

A kápolnában a lakókat Csokonay Anna munkatársunk halk orgonajátéka fogadta, amely megérintette őket, nagyon szép, gyönyörű – mondogatták egymásnak.

Toró Éva arról beszélt, hogy ma mindenki várja Jézus születését. Amikor Jézus született, kevesen tudtak erről. Az angyalok a pásztoroknak adták hírül az örvendetes eseményt. Az egyszerű nép szíve nyitott volt, a pásztorok is közéjük tartoztak. A pásztorok jelenléte előre mutat Jézus működésére, aki azt mondja magáról: „Én vagyok a jó pásztor.”

Napkelet felől bölcsek jöttek, hogy köszöntsék a kis Jézust, de a zsidó írástudók, akik ismerték a próféciákat, nem keresték Jézust. Az emberek többsége politikai segítséget várt volna, amely védelmet nyújt a római uralom ellen.

 

Most advent van, de lesz még egy „advent”, Jézus második eljövetele. ezt az eseményt ne félelemmel várjuk, mert Isten nem haragvó Isten.

 

Toró Éva munkatársunk idézte Ézsaiás prófétát: „Az én Uram, az ÚR, megtanított engem mint tanítványát beszélni, hogy tudjam szólni igéjét az elfáradtaknak.”  Ez a mondat az Otthonban különös jelentőségű, mivel lakóinkat az utolsó éveikben kísérjük, nem mindegy, hogy hogyan foglalkozunk velük, hogyan szólítjuk meg őket. Egymással és lakóinkkal úgy bánjunk, hogy az Istennek tetsző legyen. Ehhez az is szükséges, hogy mindannyian erősítsük az Úrral való kapcsolatunkat.-