2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,

A Jézus Szíve Társasága hírei

2022.07.06.

2022. június 24. Jézus Szíve Ünnep – JSZTIO

A Jézus Szíve Társasága alapításának 100. évfordulós ünnepi évét zárta a 2022. június 24-én megtartott Jézus Szíve ünnep. Az ünnepi Szentmisét Schönberger Jenő szatmári püspök úr celebrálta. Mivel a Társaság több tagja is Szatmárnémetiben él és dolgozik, a Püspök Úr megtisztelte a péceli Otthon lakóit és dolgozóit, valamint a Társaság többi tagját azzal, hogy jelenlétével kiemelte az ünnep fontosságát.

A szentmisén koncelebrált a péceli plébános, Berta László atya, akivel az Otthon szoros kapcsolatot tart fenn, valamint Benke István atya, aki minden vasárnap, és az ünnepnapokon is szentmisét mutat be lakóink számára. Jelen volt   Molnár Miklós Atya, akit rokoni szálak fűznek az 1945-ben elhunyt Lafranco Margit vikária testvérhez. Vikária testvér rokonai a mai napig is tartják a kapcsolatot Társaságunk tagjaival. Vendégünk volt még Baranka György evangélikus lelkész úr is, aki régóta támogatja az Otthon ökumenikus szellemiségét.

A szentmisén a Coelestis Regina Énekkar szolgált, majd a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulóinak és tanárainak színvonalas koncertjében gyönyörködhettünk.

Ezt a nagy napot gondos, mindenre kiterjedő szervezés előzte meg, amiből mindenki bőségesen kivette a részét. 

A meghívott vendégekkel együtt elfogyasztott ebéd után igazi jó kedvvel a dolgozók ünnepi körtáncot táncoltak a maguk örömére. Köszönet Vancsó Ilonának, hogy a szervezői munka mellett arra is szentelt figyelmet, energiát, hogy ez az öröm tánc felszabadult legyen.

A körtáncot a sátorbontás követte, majd egy kötetlen beszélgetés, melyben sok munkatársunk és diák segítőink is lelkesen vettek részt, ezzel valójában, és jelképesen is lezártuk az ünnepnapot.