keresés YouTube Facebook Instagram
2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,
Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

2022. november 03. Toncsi néni 90 – JSZTIO

2022.11.16.

Toncsi nénink 90 éves lett!

 

Ebből az alkalomból köszöntötte Őt Pécel város Önkormányzata részéről Sarlós Imre alpolgármester Úr. Toncsi néni nagyon szép szavakkal, hálásan köszönte meg a csodálatos virágot és a tortát, melyet később lakótársaival osztott meg. Az emléklapot büszkén mutogatta az őt körülvevőknek, mondván, hogy ő bizony nagyon sok mindent elért a maga 90 éve alatt.

Királyföldí Lajosné, született Sárosi Antónia. Ahogy mindenki szereti és ismeri, Toncsi néni.

Műszaki egyetemet végzett, híd építő mérnökként dolgozott. A műszaki egyetemen tanított is. Diákjai tisztelték, szerették. Az otthonba költözése után még dolgozott, egy kedves kollégája

hozta - vitte a terveket, számításokat, időnként konferenciákra is hívták.

Érdeklődési köre széleskörű, egyszer, amikor irodalmi délutánt szerveztünk, Arany János költészetéről átfogó, mindenre kiterjedő előadást tartott.

Egészségi állapota az utóbbi években már akadályozta a tervezői munkában, idejét sok olvasással és kézimunkázással töltötte.

Szeretett másokat megajándékozni munkáival, pl. a nővéreknek mellénykéket is kötött, a kápolna díszítésére terítőket horgolt. 

Az utóbbi hetekben szervezete egyre gyengül, már nem tudja ágyát elhagyni, de életereje még megvan, napjait imádsággal tölti.