2119 Pécel, Pesti út 2., tel.: 06-28-454-620 és 06-20-770-0750, fax: 06-28-452-917,

A Jézus Szíve Társasága hírei

2019.11.15.

Fóti Emőke munkatársunk kapta Az Év Szociális Dolgozója Díjat - JSZTIO

November 12-én, a Szociális Munka Napján egy kedves ünnepség keretében Fóti Emőke munkatársunk vehette át Pécel város polgármesterétől, Horváth Tibor úrtól Az Év Szociális Dolgozója Díjat. A Zeneiskola tanárai színvonalas műsorral köszöntötték a jelenlévőket. Az ünnepség után munkatársainkkal együtt ünnepeltük meg Emőke kitüntetését.

Fóti Emőke 1995 óta dolgozik szociális intézményben. Már akkor közel került hozzá ez a terület, ezért képezte is magát.

2001-ben megszerezte a Szociális gondozó és ápoló, 2003-ban pedig a Szociális asszisztens végzettséget. Fő érdeklődési területe a demenciával élő idősek foglalkoztatása. Sokat tanult autodidakta módon, szakmai konferenciákon is szívesen aktualizálta tudását.

2004. óta dolgozik Otthonunkban.

A mentálhigiénés csoportot 2010. óta vezeti, öt munkatársával látják el ezt a teljes embert kívánó feladatot, amelyben a demenciával élők foglalkoztatása jelenti a munkájuk lényegét.

Emőke szívéhez közel álló feladat a középiskolás diákok közösségi szolgálatának szervezése, kapcsolattartás az iskolával. Feladatát úgy végzi, hogy ezzel példát ad a fiataloknak az idős embereket megértő, elfogadó hozzáállásban.

E mellett támogatja a különböző képzésekből érkező terepgyakorlatos hallgatókat, hogy megismerjék Otthonunkat, lakóinkat, és a gyakorlatban  azt, amit a képző intézményben elméletben megtanultak. Az idősek iránti elkötelezettségével példát mutat nekik.

Munkáját a szakma iránti elkötelezettség és hitelesség jellemzi. Munkája során az idősek ellátására vonatkozó értékekhez megalkuvás nélkül ragaszkodik.